Un gimnast rus a urcat pe podium cu semnul ”Z” pe piept. Medalia de aur a fost câștigată de un ucrainean

kuliak semnul Z rusia
Kuliak. Captură video (GSP.ro)

Gimnastul rus Ivan Kuliak (20 de ani) a șocat publicul după ce și-a lipit pe piept un „Z similar cu cel de pe tancurile rusești care au invadat Ucraina. Incidentul a avut loc în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Doha, Qatar, relatează „Gazeta Sporturilor”.

În timpul festivității de premiere de la paralele, la care a obținut locul 3, Kuliak și-a lipit în zona pieptului un „Z”. În dreapta lui se afla chiar ucraineanul Illia Kovtun, câștigătorul probei.

Ivan Kuliak a urmat stagiul militar la finalul anului 2021.

Sursa: Captură video (GSP.ro)

Potrivit experților militari, semnul „Z” are rolul de a-i ajuta pe ruși să își identifice propriile tancuri, astfel încât soldații să nu se atace între ei, în special când vine vorba de atacuri aeriene.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.