Un ghețar s-a prăbușit în Alpi. Ar fi și români printre victime

FOTO: suju-foto/Pixabay.com
FOTO: suju-foto/Pixabay.com

Șase oameni au murit, nouă au fost răniți și 16 au fost dați dispăruți în Italia, după ce un ghețar din Alpi s-a prăbușit. Printre cei care au fost dați dispăruți ar fi și cetățeni români. Blocul de gheață s-ar fi rupt din cauza temperaturilor ridicate.

„Situația evoluează și este greu de spus cu siguranță ce s-a întâmplat”, a declarat consilierul regional pentru protecție civilă Gianpaolo Bottacin.

Au fost idenitificate până acum patru din cele șase victime. Este vorba despre trei cetățeni italieni și un ceh. Potrivit agenției italiene ANSA, printre cei dispăruți se află italieni, germani, cehi și români.

Trupurile recuperate au fost duse la un punct amenajat pe un patinoar. La locul tragediei au ajuns o parte dintre rudele victimelor și celor dispăruți.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost trimise în zonă să caute persoanele prinse sub zăpadă, bucăți de gheață și pietre. Aseară, operațiunile au fost suspendate, deoarece există pericolul ca și alte bucăți din ghețar să se desprindă. Ieri, în zona în care s-a produs tragedia, temperaturile au urcat până la 10 grade Celsius.