Un funcționar public trebuie să dea înapoi 10.000 de euro pentru că a fumat în timpul programului

fumat fumător
Foto: benja79 / pixabay.com

Un funcționar public din Japonia trebuie să dea înapoi 1,44 milioane de yeni, echivalentul a 10.000 de euro, deoarece a fumat în timpul programului, relatează Yahoo News.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani și-a aprins o țigară de 4.512 ori în total în ultimii 14 ani și jumătate, pe când era la serviciu. Adică a petrecut fumând 355 de ore și 19 minute în timpul programului de lucru.

Pentru fapta sa, angajatul a fost sancționat cu o tăiere salarială de 10% timp de 6 luni. De asemenea, i s-a cerut să returneze 15.000 de dolari, bani pe care i-a primit deși nu a muncit pentru ei.

În total, 3 funcționari guvernamentali din Prefectura Osaka au fost sancționați cu o reducere salarială de 10% deoarece și-au luat mai multe pauze decât aveau dreptul.

Potrivit autorităților din Osaka, Actul pentru Serviciul Public Local interzice fumatul în timpul orelor de lucru.

Foto: benja79 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.