Un fruct de peste 20 de kilograme, plin de vitamine, a fost aclimatizat și poate fi cultivat și în România

FOTO: Antena 1
FOTO: Antena 1

Specialiștii de la Buzău au reușit să aclimatizeze „dovleacul de ceară”, un fruct uriaș, care poate ajunge la peste 20 de kilograme și vine din Asia.

Potrivit cercetătorilor de la Banca de Gene din Buzău, fructul este plin de vitamine și se păstrează bine peste iarnă pentru că este acoperit de un strat de ceară.

„Vorbim despre o specie nouă aclimatizată, a fost omologat sub denumirea de Record pentru că produce fructe foarte mari. Gustul e dulce acrişor, pulpa albă şi apreciat pentru beneficiile lui medicinale, e un fruct bogat în antioxidanţi. (…)

Este o ceară medicală, dar poate înlocui cu succes și celelalte preparate din ceară. Vorbim de o ceară cu o puritate foarte mare. Strat pe care fructul şi-l creează pentru a se proteja”, explică Costel Vînătoru, cercetător, scrie observatornews.ro.

În Banca de Gene de la Buzău sunt păstrate peste 20.000 de soiuri de legume și plante aromatice, dintre care 4.000 numai de tomate.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.