Un francez angajat la Ambasada Franței din România a murit în Munții Bucegi

turist francez munții bucegi
Foto: Salvamont Bușteni (Facebook)

Un francez ce era angajat la Ambasada Franței din România a murit în Munții Bucegi, după ce a căzut de pe potecă.

Ieri, Salvamont Bușteni a anunțat că îl caută pe bărbatul în vârstă de 58 de ani dispărut pe munte.

„Constituție atletică, 1.85 înălțime, 80 kg. Acesta a plecat sâmbătă dimineața din București și a ajuns în Bușteni cu intenția de parcurge două posibile trasee: Varianta 1- Bușteni, Cab. Gura Diham, Cab. Mălăiești , Vf. Omu, retur Babele, Sinaia… Varianta 2 – Bușteni, Jepii Mici, Cab. Caraiman, Cab. Piatra Arsă, retur Sinaia gara”, au transmis ieri salvamontiștii, făcând apel la public.

Ulterior, ei au anunțat că l-au găsit pe bărbat după mai bine de 7 ore de căutări. Acesta căzuse din poteca turistică în Valea Caraimanului.

„A fost găsit mort pe Jepii Mici, în partea inferioară. Ar fi căzut circa 80 de metri din potecă”’, a declarat Laurenţiu Paraschiv, șeful Salvamont Bușteni, pentru agerpres.ro.

Ambasada Franţei în România a confirmat că cetăţeanul francez era angajat al misiunii diplomatice. Potrivit sursei citate, bărbatul avea condiţie fizică bună. El era familiarizat cu drumețiile pe munte și parcursese în trecut şi alte trasee montane din România.

turist francez munții bucegi
Foto: Salvamont Bușteni (Facebook)

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.