Un fost deputat PSD, condamnat la 4 ani de închisoare în primă instanță, a fugit în SUA

Cristian Rizea. Foto: PSD

Fostul deputat Cristian Rizea (PSD) nu a fost prezent la înfățișarea de azi de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă dosarul în care a fost condamnat în primă instanţă la 4 ani şi 8 luni închisoare.

Avocatul său spune că Rizea este în vizită la niște rude din Statele Unite ale Americii.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat, de prima instanță, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 300.000 de euro de la Cristian Rizea, obţinută ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Apărătorul său spune că Rizea ”nu are mijloace financiare” și că nu își mai permitea chiria pe care o plătea într-un complex rezidențial din București.

Cristian Rizea este acuzat de DNA că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

În schimbul banilor, Rizea ar fi promis să intervină a nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi Primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale ale omului de afaceri.

Rizea mai este acuzat că în decembrie 2015, după declanşarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a cerut să nu spună adevărul organelor de urmărire penală.