Un feribot cu români la bord a luat foc în Marea Mediterană

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineață, pe un feribot care naviga din Grecia către Italia. La bord erau 288 de persoane, printre care și 29 de români. Există informații potrivit cărora 11 persoane ar fi date dispărute.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, potrivit informaţiilor comunicate până la acest moment de către autorităţile greceşti, printre pasagerii şi personalul navigant salvat de pe feribotul care a luat foc vineri dimineaţa în apropierea insulei Corfu se află şi 29 de cetăţeni români.

Din primele informații, unul dintre romani s-a intoxicat cu fum si este internat la spital in Corfu. Focul ar fi izbuncnit de la un camion frigorific de pe vas. Sunt zece persoane dispărute.

Euroferry Olympia, aflat sub pavilion italian, se îndrepta spre portul Brindisi din orașul grec Igoumenitsa. Incendiul a izbucnit în timp ce feribotul se afla în apropiere de insula Corfu.

În acest moment, toți pasagerii au fost preluați de bărci de salvare și sunt în siguranță, a declarat, pentru postul de radio Skai, secretarul de stat grec pentru marina comercială, Kostas Katsafados.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.