Un elev român a primit notă mică pentru că a scris un cuvânt corect

FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com
FOTO: picjumbo_com/Pixabay.com

Ionel Tarnoveski, autorul unui blog culinar, a scris pe Facebook că fiul său a primit calificativul ”suficient” pentru că a folosit într-o propoziție cuvântul ”patinoar”.

Mai mult, învățătorul agramat l-a corectat pe copil eronat și la despărțirea în silabe a cuvântului ”derdeluș”.

Iată mesajul postat pe rețeaua de socializare:

„Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat: Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant…”, a scris Ionel Tarnovski.

Părinții copilului au mers la școală și l-au înfruntat pe învățătorul, însă acesta ”i-a invitat ironic să consulte dicționarul”.

”Să râd sau să plâng? Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar. Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine o cauză pierdută”, a afirmat Mihaela Tarnovski, mama copilului, pentru Digi24.