Un document fals care anunță redeschiderea școlilor pe 6 aprilie circulă pe internet. Reacția Ministerului Educației

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Ministerul Educației anunță că un document fals, care anunță reînceperea cursurilor în toate unitățile școlare din România din 6 aprilie și modificarea structurii anului școlar, circulă intens pe rețelele de socializare.

Pe site-ul Ministerului Educației a fost publicat un anunț prin care este precizat că informațiile sunt false, iar structura anului școlar 2019 – 2020 a rămas nemodificată.

„Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate.

Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

Vă mulțumim!”, transmite Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

De asemenea, MEC mai precizează că se va formula un denunț penal pentru care organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea informațiilor false pentru a crea confuzii.

„Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului. Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, potrivit comunicatului Ministerului Educației și Cercetării.

Într-o intervenție la Digi24, pe 25 martie, în ceea ce privește varianta înghețării anului școlar, Monica Anisie a spus că NU este luată în calcul acum.

„Încă o dată, îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment NU luăm în calcul înghețarea anului școlar. E adevărat că specialiștii Ministerului Educației lucrează la mai multe scenarii. Privim cu foarte mare atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene, pentru că de fapt, cu toții ne confruntăm cu o astfel de situație grea”, a declarat Monica Anisie, în intervenția de la Digi24.

Ministrul Educației a mai spus că în următoarea perioadă va prezenta variantele posibile pentru elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, dar și pentru studenții care trebuie să-și susțină examenele de finalizare a studiilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.