Un doctor care a luat mită a fost trimis să lucreze în piață

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com
FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

Un doctor, fost șef al Secției de Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara, a fost condamnat pentru luat de mită și fals intelectual. Judecătorii i-au dat trei ani de închisoare cu suspendare și a fost obligat să munceasă la piață sau în horticultură. Decizia luată de judecătorii Tribunalului Timiș nu este definitivă și poate fi atacată.

Medicul a fost acuzat că pensiona ilegal angajați din cadrul Penitenciarului Arad.

„Impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune sau organizat de acesta în colaborare cu instituţii comunitare. (…) Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în locaţii, puncte de lucru la SC Pieţe SA (…) şi SC Horticultura SA (…), pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare”, se arată în soluția magistraților.

S-a dispus și confiscarea sumei de 2200 lei primită de la investigatori, suma de 428.000 lei, reprezentând venituri dobândite în perioada 2012-2018 – 743.255, 66 lei, reprezentând sume ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare și 2 monede de metal preţios, în valoare de 5200 lei, ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Procurorii DNA spun că medicul a primit de la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat suma de 3.400 de lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleași persoane 300 lei și o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale.

Persoanelor care doreau să se pensioneze anticipat li s-au creat fișe fictive de internare pentru a exista aparența că suferă de respectivele afecțiuni trecute în dosarul de pensionare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.