Un deputat USR a venit la consultări la Cotroceni pe bicicletă și a fost luat la rost de un jandarm

iulian bulai bicicletă cotroceni
Foto: Pagina de Facebook Iulian Bulai

Deputatul USR Iulian Bulai a mers la consultările organizate de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe bicicletă. Ajuns la poartă, el a fost luat la rost de un jandarm din Serviciul de Pază și Protecție pentru faptul că nu a venit cu mașina.

„Ajung la intrarea Leu la Cotroceni. Mă întâmpină un jandarm SPP: îi zic că am venit să mă consult cu președintele. Colegii USR erau pe drum. Îmi zice sec că trebuia să vin cu mașina. Că nu pot intra. Am rămas perplex. Îi zic că nu decide el cu ce trebuia să vin eu la consultări la Cotroceni. Mormăie ceva. Vine o mașină bengoasă din curte: e profund stânjenit și îmi cere să mă dau la o parte. E ireal ce se întâmpla. În mintea lui, demnitar al statului este egal cu bolid de lux”, a povestit Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, i s-a dat voie să intre, însă fără bicicletă: „Aștept să intru după ce vorbește cu un anumit colonel căruia îi explică anomalia de la poartă. Unul din delegație e cu bicicleta. Îmi zice că s-a rezolvat. Răsuflu ușurat. Iau bicla se coarne și dau să calc în curte. Mă pune imediat la punct și îmi zice că nu am voie cu bicla înăuntru. Așa a zis colonelul. Mă simt ca un câine care vrea să între într-o moschee. E sacrilegiu. Las bicicleta lângă poartă. Bag capul în pământ de rușinea și obtuzitatea spațiului. Zâmbesc forțat. (…) Îs amărât de toată scena și tot jocul ăsta de-a protocolul într-o cazarmă militară comunistă. Amenințată grav de venirea mea pe bicicletă. Și de prezența vehiculului periculos în curtea președintelui”.

„Credeam că la Parlament a încremenit comunismul. Fals. La Cotroceni, România e cu 25 de ani în urmă. Am fost acolo azi. Asta am simțit. Nu regret că v-am votat, dle Iohannis. Dar în 5 ani cel puțin paznicii îi puteați reforma la Cotroceni”, a mai scris Iulian Bulai pe rețeaua de socializare.