Un deputat român cere închisoare pentru cei care predau educația sexuală în școli

Deputatul Ninel Peia a propus un proiect de lege ce prevede pedepsirea cu trei luni de închisoare sau amendă celor care predau cursuri de educație sexuală elevilor de nivel preșcolar, primar sau gimnazial fără acordul scris al părinților.

Proiectul legislativ, denumit Lege pentru ”Inocența copilăriei”, este explicat pe blogul personal al parlamentarului.

„Există deja şcoli unde copile de 10 ani pleacă ruşinate de la aceste „cursuri”, sunt băieţi care nu mai înţeleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rău să ai sentimente erotice pentru Ionel şi nu pentru Diana. Aceste vlăstare cărora le dorim cele mai bune lucruri şi o viaţă împlinită, copii pentru care facem sacrificii enorme, sunt traumatizaţi de informaţii care nu sunt, nu au fost şi nici nu vor fi specifice unei copilării normale, a singurei faze din viaţa fiecăruia care a fost binecuvântată cu miracolul inocenţei”, a scris Ninel Peia.

Inițiativa a stârnit zâmbete la Inspectoratul Școlar, care a precizat că pentru cursurile de ”educație pentru sănătate”, care cuprind nu doar informații despre viața sexuală, ci și despre alimentație și sport, este mereu necesară aprobarea scrisă a părinților.

La nivel național, doar șase la sută din părinți au ales această materie pentru copiii lor.

Deputatul PSD a depus la Parlament, în urmă cu câteva luni, un proiect de lege prin care propune ca femeile care au născut cel puțin trei copii să primească o indemnizație viageră lunară, pentru toată viața, iar cele care au cinci copii sau mai mulți vor primi și medalia de „mamă-eroină”.

Alocațiile lunare sunt cuprinse între 30 și 50% din salariu mediu net pe economie, între 630 și 1000 de lei.

Peia a fost exclus din PSD după ce a scris pe blogul său că vaccinurile ar fi cauza îmbolnăvirilor bebelușilor din Argeș, însă a fost reprimit imediat în partid.

Ninel Peia (46 de ani), originar din Brastavatu, în județul Olt, a fost consilier local al primăriei Voluntari, apoi consilier al vice-premierului Bogdan Pascu, dar și al mai multor miniștri ai mediului.

De numele său se leagă și o competiție fotbalistică organizată în județul Ilfov, Cupa Corbeanca, al cărei trofeu este Cupa Ninel Peia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

giphy (2)

giphy (1)