Un deputat PNL a postat un mesaj rasist pe Facebook

FOTO: Florin Roman/Facebook
FOTO: Florin Roman/Facebook

Deputatul PNL Florin Roman a scris o postare pe Facebook în care spune că în aeroportul din Paris, la zborul spre România sunt „mulți țigani” și îi critică pentru faptul că folosesc sistemul de prioritate al companiei aeriene.

De asemenea, deputatul mai spune că „e bun aranjamentul refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social”, referindu-se la o lege votată de Parlament săptămâna trecută, potrivit Hotnews.ro.

„Mă întorc de la Paris. Zbor cu Wizz Air, unde se ține cont de prioritate. Printre pasageri și mulți țigani, că eu nu le zic rromi. E o prostie că se asimilează cuvântul rrom cu România. Își știu bine rolul: toți cu copilași după ei, la „prioritar”.

Vorba unei doamne: 5 copii și 15 adulți, cu „prioritate”! Nu e bun aranjamentul refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social?”, a scris Florin Roman pe Facebook, postarea sa fiind ștearsă ulterior.

Potrivit Hotenews.ro, postarea deputatului liberal a fost criticată, tot pe Facebook, de Violeta Alexandru, fost ministru în Guvernul Cioloș, acum consilier al președintelui liberal Ludovic Orban:

„Florin Roman, NU! Postarea ta de asta seara despre experienta de la zborul tau spre casa loveste in valorile organizatiei din care facem parte. Si e mai grav decat orice suparare a unui om despre care stiu ca munceste cu seriozitate.”

Acum, Florin Roman a postat pe Facebook despre „pirații” care își trimit copiii la cerșit în loc să-i trimită la școală, pe care îi avertizează că o nouă lege le va înăspri pedepsele.

Deputatul Roman a ieșit în evidență după declarațiile sale naționaliste. Anul trecut, în luna mai, a intrat în grevă japoneză față de faptul că majoritatea parlamentară a respins în bloc, în comisiile pentru administrație și cultură, toate amendamentele sale la proiectul privind „Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.