Un cutremur de 3,5 grade a avut loc în România

FOTO: INFP
FOTO: INFP

Institutul Național de Cercecetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță că un cutremur cu magnitudinea de 3,5 pe scara Richter a avut loc sâmbătă, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la o adâncime de doar 25 de kilometri.

Potrivit specialiștilor INCDFP, cutremurul avut loc sâmbătă, la ora 13.56, în Vrancea și a avut magnitudinea 3,7 pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs in apropierea orașelor Odobești (7 km), Panciu (11 km), Mărășești (13 km), Focșani (13 km), Adjud (30 km).

Magnitudinea anunțată inițial de INFP a fost de 4, apoi a fost revizuită la 3,7 și ulterior la 3,5. La fel, adâncimea – inițial a fost indicată ca fiind de 30 de km.

La sfârșitul lunii trecute, patru cutremure au avut loc, în decurs de 12 ore, în judeţul Vrancea, potrivit INFP. Cel mai puternic dintre acestea a avut magnitudinea de 2,9 pe scara Richter. Toate s-au produs însă la adâncimi de peste 70 de km.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,5 şi s-a înregistrat la o adâncime de 144 de km.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.