Un crupier dezvăluie secretul din spatele mâinii „Soft 17” la Blackjack

Blackjack-ul este cel mai răspândit joc de masă din cazinouri și este apreciat în special de către pasionați, deoarece deciziile jucătorului contează în economia jocului. „21” este un joc mai puțin complex decât pokerul, iar acțiunea se desfășoară, de regulă, mult mai rapid, lucru care îl face să fie extrem de atractiv. Un alt plus este că, un începător poate să învețe să joace blackjack foarte rapid, însă este nevoie de un pic de experiență la masa de joc pentru a înțelege mai bine care sunt cele mai bune mutări de făcut.

Scopul jocului este de a obține un număr de 21 de puncte, dar nu mai mare, ori un scor mai bun decât cel al crupierului. Problema este că, dealerul mută abia după ce jucătorul și-a încheiat mână și de multe ori, jucătorul depășește punctajul 21 și pierde din oficiu. Dacă atunci când jucătorul obține până în 16 puncte trebuie să mai ceară o carte, dilema apare atunci când acesta atinge punctajul de 17 sau chiar 18.

În blackjack, asul poate avea două valori și anume 1 și 11. Atunci când totalul mâinii jucătorului trece de 21, asul preia valoarea de 1. Ei bine, orice combinație de cărți care include un as și însumează 17 puncte este un „Soft 17”. În regulamentul mesei, jucătorul poate afla dacă dealerul se va opri la un „Soft 17” sau dacă va mai cere o carte, iar acest lucru este important de știut. Acest lucru poate fi verificat offline, întrebând crupierul sau online, răsfoind regulamentul, așa cum se procedează și înainte de a revendica un casino bonus, pentru a afla detalii despre rulaj. De cele mai multe ori însă, dealerii vor mai cere o carte atunci când au un „Soft 17”.

Totuși, ce trebuie să facă jucătorul care dispune de o astfel de mână? Ei bine, acela este, de departe, cel mai sensibil moment în blackjack. Cunoscătorii spun că este indicat ca jucătorii să ceară încă o carte în astfel de situații, atunci când cartea întoarsă cu fața în sus a dealerului are o valoare cuprinsă între 3 și 6.

În ceea ce privește mână de „Soft 18”, se spune că este de preferat să se cearcă o carte atunci când cartea vizibilă a dealerului este 9, 10 sau As și să stea atunci când crupierul are o carte de 2, 7 sau 8. Desigur, aceste indicații ar putea fi utile din punct de vedere statistic, numai dacă se ține cont de un număr foarte mare de mâini jucate; în cadrul sesiunilor scurte, totul este imprevizibil.

Atunci când un jucător are o mână „Soft 17” sau „Soft 18” și ar vrea să mai ceară o carte, ar putea să ceară dublarea, ținând cont de reperele precizate mai sus. Acest lucru se face pentru că din punct de vedere matematic, jucătorul se află într-o situație favorabilă față de dealer și poate să încercă să profite de acest moment.

Jucătorul trebuie să știe că, atunci când are o mână soft mult mai mică, de 13-14 puncte, dacă alege să dubleze pariul, nu va putea să mai ceară mai mult de o carte, așa că ar fi bine să se gândească de două ori înainte de a acționa astfel.

Aceste sfaturi generale sunt menite să le îmbunătățească experiența pasionaților la mesele de joc, fie acestea terestre sau virtuale. Pe lângă cunoașterea regulamentului și a indicațiilor de bază, jucătorul trebuie să nu uite să se distreze și totodată, să parieze întotdeauna responsabil, încadrându-se în bugetul stabilit dinainte de a începe respectiva sesiune de joc.