Un crap uriaș, de peste 30 de kilograme, a fost prins într-un lac din România

crap
Foto: carponline.ro

Pescarul Mihai Simion a prins un crap de peste 30 de kilograme pe lacul de la Horgești, o comună din județul Bacău, anunță revista de pescuit la crap carponline.ro.

Este cel mai mare crap prins vreodată în acest lac ce este cunoscut pentru crapii săi uriași.

Peștele ce cântărește 30,3 kilograme a fost prins într-o zonă unde de obicei nu pescuiește nimeni. Mihai Simion este administrator al lacului și și-a instalat o singură lansetă în fața clădirii administrației. Montura a fost pusă la o distanță de aproximativ 70 de metri de mal.

„Lacul Horgești a înregistrat recent primul său crap de peste 30 kg prins la pescuit sportiv. Mihai Simion, unul dintre cei doi administratori ai lacului, a reușit să prindă un exemplar impresionant de 30,3 kg. E un pește cunoscut și cu o istorie interesantă – a fost contabilizat încă din 2020 la greutăți de peste 30 kg cu ocazia năvodirii de toamnă făcute anual la Horgești, dar este pentru prima oară când un pescar reușește să-l prindă”, se arată pe pagina de Facebook a CarpOnline.

În lacul de la Horgești sunt prinși în mod curent crapi de peste 20 de kilograme. La data de 9 septembrie a fost prins un pește de 27,4 kilograme, iar pe 29 iunie unul de 27,5 kilograme.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.