Un copil din România a murit de foame

Foto: Pixabay

O fetiță de un an și zece luni din județul Suceava a murit de foame, după ce mama sa a plecat în străinătate, iar tatăl nu a hrănit-o suficient.

Fetița din comuna suceveană Preuțești a fost transportată la spitalul din Fălticeni într-o stare foarte gravă și a suferit, la scurt timp după internare, un stop cardio-respirator care i-a fost fatal.

Medicii au declarat că micuța avea anemie severă și era subnutrită. Fetița ar fi fost hrănită doar cu ceai și lapte.

Protecția copilului a demarat o anchetă. După ce mama a plecat să muncească în străinătate, cei patru copii ai familiei au rămas în grija tatălui.

Pe numele acestuia a fost deschis un dosar de ucidere din culpă. În acest moment, polițiștii așteaptă raportul necropsiei de a Institutul de Medicină Legală.

Subnutriția este o problemă mare a României, chiar și în secolul XXI. Potrivit unui raport realizat pentru anul în curs, 1 din 11 copii primește cel mult două mese pe zi, iar 1 din 8 mănâncă o pâine pe zi.

Aceste probleme sunt întâlnite în special în mediul rural, unde una din trei familii beneficiază de o formă de sprijin social, având venituri extrem de mici.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.