Un copil de 9 ani, de la un centru de plasament, a ieșit pozitiv la testul de coronavirus

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

Un copil în vârstă de 9 ani, de la un centrul de plasament pentru copii cu handicap sever, Sfântul Andrei din Iași, a fost găsit pozitiv în urma testării pentru coronavirus. Toți angajații centrului au fost testați, iar Direcția de Sănătate Publică Iași a început o anchetă epidemiologică.

Copilul se află acum internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. Managerul Spitalului a spus că acesta este într-o stare de sănătate stabilă, este asimptomatic și se află în a doua zi de spitalizare, potrivit Ziarul de Iași.

„Pe data de 27 aprilie 2020 s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii “Sfanta Maria” din Iasi, pentru sedinta de dializa, un copil in varsta de 9 ani, beneficiar al serviciului social rezidential pentru copii cu handicap sever.

Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacientii asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat si rezultatul de laborator a evidentiat ca este confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Prin urmare, Directia de Sanatate Publica Iasi a declansat astazi o ancheta epidemiologica la centrul rezidential din municipiul Iasi si a recoltat 133 de probe, 88 de la personalul acestui centru  si 45 de la beneficiarii serviciului social.

Copilul este asimptomatic si a fost tranferat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. Ancheta este in curs de desfasurare”, a transmis DSP Iași, potrivit bzi.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.