Un copil a fost atacat de o vidră și târât sub apă. Mama lui s-a luptat cu animalul

vidră
Foto: TheOtherKev / pixabay.com

Un copil din Bremerton, statul american Washington, a fost atacat de o vidră și tras sub apă în timp ce se plimba alături de mama sa pe docuri, în port, relatează publicația „Daily Mail”.

Copilul făcea o plimbare împreună cu mama sa în portul de agrement Bremerton, pe docuri, când a fost atacat brusc de o vidră care l-a târât în apă. Incidentul a avut loc pe 12 septembrie. Femeia a intrat și ea în apă, și odată ce copilul și vidra au reapărut la suprafață, mama s-a luptat cu animalul pentru a-și salva copilul.

Vidra însă nu a renunțat ușor la pradă, așa că l-a mușcat pe copil de braț. După ce femeia a reușit să îl scoată pe copil din apă și să iasă pe doc, vidra a continuat să îi alerge de-a lungul malului. Până la urmă, cei 2 au reușit să scape.

În afară de mușcătura din braț, copilul are zgârieturi și în partea de sus a capului, feței și picioarelor, a anunțat Departamentul de Faună Sălbatică din Washington. Minorul a fost tratat pentru rănile suferite la un spital din Silverdale.

„Suntem recunoscători că victima a suferit doar răni minore, datorită acțiunilor rapide ale mamei și rezistenței copilului”, a declarat sergentul Ken Balazs.

Serviciul pentru Faună Sălbatică din cadrul Departamentului de Agricultură al SUA a prins și eutanasiat vidra. Rămășițele sale au fost aduse la Laboratorul de Diagnostic al Bolilor Animale din Washington pentru ca vidra să fie testată, inclusiv pentru rabie.

În ultimul deceniu au fost documentate 6 atacuri ale unor vidre în statul american Washington. Deși se întâmplă rar ca oamenii să întâlnească vidre în natură, aceste animale pot fi teritoriale și imprevizibile.

Foto: TheOtherKev / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.