Un copil a ajuns cu arsuri la spital după ce a căzut într-o groapă cu apă fierbinte de la o conductă fisurată a Termoenergetica

conductă fisură termoenergetica
Foto: music4life / pixabay.com

Un copil din București a ajuns cu arsuri la spital după ce a căzut într-o groapă cu apă fierbinte provenită dintr-o conductă fisurată a Termoenergetica.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Termoenergetica spun că regretă incidentul, însă compania nu poate acoperi toate zonele cu probleme din cauza resurselor limitate.

„În jurul orelor 20.20 la call-center s-a primit o sesizare de la un cetățean al Municipiului
București, cu privire la faptul că un minor a călcat într-o alveolă/zonă cu apă fierbinte, pe un teren în zona străzii Hrisovului nr. 32 din Sectorul 1. În urma verificărilor efectuate, incidentul s-a produs într-un spațiu verde (împrejmuit parțial cu gard) situat între blocurile de la adresa sus-menționată, unde, din cauza fisurării unei conducte, apa caldă a iesit la suprafață”, se arată în comunicatul de presă al Termoenergetica.

„Ne exprimăm regretul față de cele întâmplate și sperăm, alături de familie, într-o recuperare cât mai rapidă și ușoară a copilului. Compania Termoenergetica depune toate eforturile ca astfel de evenimente nedorite să nu mai aibă loc. Din cauza stării de degradare a conductelor, în Capitală există multe zone cu probleme similare. Vă precizăm faptul că angajații Companiei Termoenergetica intervin zilnic pentru remedierea avariilor, însă resursele companiei sunt limitate și nu pot acoperi toate problemele cu care ne confruntăm”, continuă documentul.

Termoenergetica mai menționează că pierderile din conducte sunt la un nivel de „aproximativ 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră și din această cauză pot fi locuri similare și în alte zone din București.”

Zona unde copilul s-a ars a fost împrejmuită cu bandă inscripționată și plasă de protecție.

Potrivit Digi 24, copilul are arsuri la un picior. Secția 5 de Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a început cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.