Un controlor de tren din Italia a fost dat afară pentru că a dat prea multe amenzi

controlor de tren
Francesco Bonanno. Foto: corriere.it

Un controlor de tren din Italia a fost dat afară după ce conducerea l-a acuzat că i-a terorizat pe călători dând dovadă de prea mult zel. Concret, el a fost concediat pe motiv că a dat prea multe amenzi, relatează „The Guardian”.

În total, Francesco Bonanno a dat peste 5.000 de amenzi în aproximativ doi ani, perioadă în care i-a controlat pe călătorii din trenurile Trenitalia ce se deplasau pe rute din nordul țării.

Controlorul a dat însă compania în judecată iar acum cea mai înaltă instanță de judecată din Italia a decis că bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost concediat ilegal.

Trenitalia l-a dat afară în anul 2017, după ce a primit o mulțime de plângeri de la clienți nemulțumiți. La acea dată, compania le-a rambursat clienților o sumă totală de 10.000 de euro, echivalentul amenzilor considerate arbitrare.

Bonanno îi amendase pe călători pentru diverse contravenții, ca de exemplu dacă merseseră cu trenul fără bilet, dacă nu își validaseră biletul sau dacă merseseră pe o rută greșită.

Judecătorii au decis însă că bărbatul nu a greșit cu nimic și că trebuie să fie reangajat. Instanța a arătat că Bonanno a lucrat într-adevăr „cu un zel ieșit din comun” și că era „inflexibil”, însă el pur și simplu și-a făcut treaba, chiar dacă „într-o manieră extrem de meticuloasă”.

„Nu sunt un vânător, dar la muncă e nevoie de disciplină, și trebuie să mă asigur că toți călătorii au un bilet valid”, a declarat Bonanno pentru ziarul „Corriere della Sera”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.