Un consilier al lui Zelenski a prezis cu 3 ani în urmă invazia Rusiei: „Cu o probabilitate de 99,9% va fi un război mare cu Rusia”

Olexei Arestovici
Olexei Arestovici. Foto: Captură Digi 24

Olexei Arestovici, unul dintre consilierii președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a prezis încă de acum trei ani, și cu mare exactitate, când va ataca Rusia Ucraina, de ce, și cum se va desfășura ofensiva, relatează postul de televiziune Digi 24.

Interviul a fost acordat postului de televiziune Apostrof TV Ucraina în anul 2019 și a fost redifuzat de Digi 24 vineri, 18 martie.

În 2019 Volodimir Zelenski nu încă era președinte, dar intrase în politică și era favorit în sondaje. Olexei Arestovici este un fost ofițer al serviciului de informații al Armatei ucrainene.

În interviul din 2019, el spunea că dacă Ucraina va fi invitată să adere la NATO, acest lucru ar putea „duce la o operațiune militară de amploare a Rusiei împotriva Ucrainei. Deoarece trebuie să ne distrugă din punct de vedere al infrastructurii și să transforme tot ce este aici în ruină.”

„Trebuie să facă toate aceste lucruri înainte să intrăm în NATO ca să nu mai fim interesanți pentru NATO. Mai precis, să nu mai fie ei interesați, că va fi un teritoriu ruinat. Cu o probabilitate de 99,9%, costul intrării noastre în NATO va fi un război mare cu Rusia. Și dacă nu intrăm în NATO, vom fi absorbiți de Rusia în 10-12 ani”, aprecia Olexei Arestovici.

„E de preferat un război mare cu Rusia, apoi tranziția către NATO, ca rezultat al victoriei în fața Rusiei”, mai spunea Arestovici.

Potrivit Republica.ro, analistul a prezis cu exactitate perioada declanșării invaziei ruse: undeva între anii 2020 și 2022.

De asemenea, el a menționat că atacul Rusiei asupra Ucrainei va include o ofensivă militară, o invazie a armatelor ruse, asedierea Kievului, o ofensivă dinspre Belarus, crearea unor noi „republici populare”, sabotarea infrastructurii critice etc.

„Asta înseamnă un război deplin, iar probabilitatea este de 99%”, a anticipat Arestivici,

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.