Un conflict între protestatari ar putea apărea în fața Parlamentului

FOTO: Mihai Petre/Wikimedia Commons
FOTO: Mihai Petre/Wikimedia Commons

Senatorul PSD, Claudiu Manda, a anunțat că miercuri, în ziua în care va fi votată moțiunea de cenzură a PNL împotriva guvernului Dăncilă, este posibil să fie prezenți în fața Paralamentului și susținătorii PSD-ALDE.

Și liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis un mesaj simpatizanților PNL să se mobilizeze în ziua votării moțiunii.

Întrebat, la Antena 3, ce se poate întâmpla dacă în ziua votului moțiunii vor fi la Parlament și susținătorii PSD-ALDE și cei ai Opoziției, Claudiu Manda a replicat: „Sunt două variante, fie să-i putem compara numeric, fie să ajungă la conflict.

Numai că ce vedem azi că se întâmplă, inclusiv la nivelul Parlamentului, s-ar putea să își dorească în continuare, cei care vin acum, protestatarii, astfel de acțiuni. Am luat și măsuri în Parlament, însă te poți gândi că susținătorii USR vin la restaurant, să ia furculița și apoi să fugă cu furculița prin Parlament.”

Președintele PNL Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj simpatizanților formațiunii pe care o conduce, îndemnându-i să iasă în stradă la mitingurile organizate în ziua moțiunii, atât în țară cât și în București.

„PNL este deschis, după căderea Guvernului, la negocieri cu toate forțele politice civilizate, decente, care vor binele României, pentru conturarea unei soluții benefice pentru România, care să reașeze România pe drumul firesc, euro-atlantic, pe un drum democratic, care să respecte valorile și principiile fundamentale care stau la baza funcționării UE. Pe un drum care să permită fiecărui cetățean să aibă o șansă la o viață mai bună. (…)

Am luat decizia de a solicita membrilor, simpatizanților PNL, să fie prezenți la toate manifestațiile de susținere a moțiunii de cenzură, atât în București miercuri, în ziua moțiunii, cât și în toate celelalte orașe în care se vor organiza mitinguri și le-am solicitat să fie prezenți pentru a fi alături de cetățenii români care vor ca România să revină pe drumul drept”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

La rândul său, președintele USR, Dan Barna, a anunțat luni că aleșii formațiunii pe care o reprezintă au intrat în grevă japoneză, urmând ca până miercuri să poarte banderole albe la mână. Mai mult, USR cheamă oamenii în stradă, pe timpul votului moțiunii de cenzură.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.