Un comisar șef de poliție, anchetat de DNA după ce și-a avertizat soția că barul său va fi controlat de ANPC

bar plajă

Foto: blende12 / pixabay.com

Un fost comisar șef de poliție este anchetat de DNA deoarece, pe când era adjunct al inspectorului șef al I.P.J. Constanța, a avertizat-o pe soția lui că barul pe care aceasta îl deținea împreună cu o altă persoană urmează să fie controlat de Protecția Consumatorului.

În data de 29 iulie 2020, în contextul pregătirii unei acțiuni comune I.P.J. Constanța – A.N.P.C., Mircea Relu Vizitiu le-a informat pe soția lui și pe cealaltă persoană despre iminența efectuării unui control pe plajele din Constanța unde acestea administrau împreună un beach bar.

Controlul a fost efectuat în dimineața zilei de 30 iulie 2020, dar nu a fost vizată zona de plajă în care funcționa barul.

Ulterior, în data de 12 octombrie 2020, Vizitiu a informat o persoană, prin mesaje SMS, că împotriva ei a fost formulată o plângere penală, comunicându-i acesteia atât autorul plângerii, cât și infracțiunea reclamată.

Tot în cursul anului 2020, în mai multe situații și la solicitarea soției sale, fostul șef de poliție a accesat bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne strict pentru a-i divulga acesteia datele de stare civilă ale unor persoane de care era interesată.

Vizitiu este acuzat de procurori de :

Soția sa este acuzată de:

Amândoi și-au recunoscut faptele și au încheiat cu DNA acorduri de recunoaștere a vinovăției.

„În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

Dosarele de urmărire penală împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Foto: blende12 / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version