Un comisar șef de poliție, anchetat de DNA după ce și-a avertizat soția că barul său va fi controlat de ANPC

bar plajă
Foto: blende12 / pixabay.com

Un fost comisar șef de poliție este anchetat de DNA deoarece, pe când era adjunct al inspectorului șef al I.P.J. Constanța, a avertizat-o pe soția lui că barul pe care aceasta îl deținea împreună cu o altă persoană urmează să fie controlat de Protecția Consumatorului.

În data de 29 iulie 2020, în contextul pregătirii unei acțiuni comune I.P.J. Constanța – A.N.P.C., Mircea Relu Vizitiu le-a informat pe soția lui și pe cealaltă persoană despre iminența efectuării unui control pe plajele din Constanța unde acestea administrau împreună un beach bar.

Controlul a fost efectuat în dimineața zilei de 30 iulie 2020, dar nu a fost vizată zona de plajă în care funcționa barul.

Ulterior, în data de 12 octombrie 2020, Vizitiu a informat o persoană, prin mesaje SMS, că împotriva ei a fost formulată o plângere penală, comunicându-i acesteia atât autorul plângerii, cât și infracțiunea reclamată.

Tot în cursul anului 2020, în mai multe situații și la solicitarea soției sale, fostul șef de poliție a accesat bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne strict pentru a-i divulga acesteia datele de stare civilă ale unor persoane de care era interesată.

Vizitiu este acuzat de procurori de :

  • permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în formă continuată și
  • acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și
  • divulgarea unor informații nepublice în formă continuată

Soția sa este acuzată de:

  • instigare la acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și
  • instigare la divulgarea unor informații nepublice în formă continuată.

Amândoi și-au recunoscut faptele și au încheiat cu DNA acorduri de recunoaștere a vinovăției.

„În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

  • pentru inculpatul Vizitiu Mircea Relu o pedeapsă de un an și 5 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și
  • pentru inculpată o pedeapsă de un an și o lună închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Dosarele de urmărire penală împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Foto: blende12 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.