Un colet suspect a explodat la Cluj și a rănit un ofițer

explozie cluj
Foto: isusibiu.ro

Un colet a explodat la Cluj-Napoca şi a rănit un ofiţer ISU în momentul în care acesta a atins cutia, anunță Digi24.

Raed Arafat, directorul Dispeceratului pentru Situații de Urgență, a declarat pentru postul de televiziune că ofițerul ISU a găsit cutia lângă mașină și când a ridicat-o aceasta a sărit în aer.

„Subofițerul ieșea din tură, mașina era parcată în apropierea unității de pompieri. Din fericire, este în afara oricărui pericol. Am înțeles că are răni minore. Acum este sub evaluare la UPU de la Cluj”, a declarat el.

Potrivit șefului ISU Cluj, Ion Moldovan, cutia semăna cu o cu o cutie de bijuterii.

„Subofițerul este stabil, este speriat foarte tare. Deocamdată se fac cercetări”, a mai declarat el pentru Digi24.

SRI, solicitat să ofere expertiză

Serviciul Român de Informaţii a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment în acest caz, relatează agerpres.ro„Referitor la cazul de la Cluj, unde un posibil dispozitiv explozibil improvizat a rănit un cadru ISU, SRI a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment”.

Procurorii fac și ei cercetări, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.