Un chirurg și-a gravat inițialele pe ficații unor pacienți: „E un caz fără precedent”

simon bramhall

Simon Bramhall. Foto: Captură YouTube / News Today

Simon Bramhall, un chirurg din Marea Britanie, a recunoscut că și-a scris inițialele „SB” pe ficații a doi pacienți în timpul operațiilor, relatează „The Guardian”.

Simon Bramhall este un chirurg celebru din Marea Britanie, specializat în chirurgia ficatului, a splinei și a pancreasului. El a devenit foarte cunoscut după ce, în anul 2010, a făcut un transplant de ficat dificil, organul respectiv fiind „salvat” dintr-o aeronavă care se prăbușise și care luase foc.

Chirurgul a folosit un laser care funcționează cu gazul argon pentru a-și scrie inițialele pe ficații celor 2 pacienți în timp ce aceștia se aflau sub anestezie. Urmele lăsate nu împiedicau funcționarea organelor.

În vârstă de 53 de ani, chirurgul a fost suspendat prima dată în anul 2013, după un coleg de la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham a observat inițialele „SB” pe organul unui fost pacient al lui Bramhall în timpul unei operații ulterioare.

Acum, Simon Bramhall a recunoscut în fața instanței că a comis aceste fapte în februarie și în august 2013 și urmează să primeasă o sentință pe 12 ianuarie.

„Vorbim de un pacient, nu de o carte cu autograf”, a declarat Joyce Robins, o reprezentantă a pacienților.

Procurorul Tony Badenoch a declarat în instanță că „este un caz neobișnuit și complex”. „Din ce am putut stabili până acum, este un caz fără precedent în dreptul penal”, a mai spus el.

„Faptul că medicul a pledat vinovat reprezintă acceptul său că ceea ce a făcut nu a fost doar greșit din punct de vedere etic, ci și o faptă penală. Scrierea inițialelor pe ficatul pacientului nu a fost un act izolat, ci s-a întâmplat de două ori. Actul necesita concentrare și a fost făcut în prezența colegilor săi”, a mai explicat procurorul.

„A fost o aplicare intenționată a forței asupra pacienților în timp ce aceștia se aflau sub anestezie. Fapta sa a fost un act intenționat și conșient”, a completat Badenoch.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version