Un cardiolog avertizează: tot mai mulți tineri au aritmii cauzate de suplimentele naturiste

suplimente aritmii
Foto: altika / pixabay.com

Un cardiolog din SUA a declarat pentru publicația insider.com că în ultimii ani a observat o creștere a aritmiilor în rândurile tinerilor de 20-30 de ani din cauza suplimentelor naturiste consumate de aceștia.

Potrivit medicului, persoanele sub 30 de ani au dezvoltat probleme la inimă din cauza suplimentelor naturiste. Uleiul de pește, portocala amară și efedra (un gen de plante din care se fac suplimente pentru slăbit) au fost asociate în trecut cu probleme de inimă.

În plus, din cauza reglementărilor laxe, suplimentele ar putea conține și ingrediente periculoase.

Medicul cardiolog Danielle Belardo din California a explicat pentru sursa citată că, în prezent, cea mai întâlnită cauză a aritmiei în rândul pacienților săi sub 30 de ani este consumul de suplimente din plante.

Belardo a precizat că pacienții cu probleme la inimă au consumat suplimente din portocale amare sau din efedra, ambele tipuri fiind asociate cu bătăi neregulate ale inimii, conform mai multor studii clinice.

După ce cardilogul din California a scris pe Twitter despre tinerii îmbolnăviți de suplimente, alți medici au spus că au întâlnit același fenomen.

Foto: altika / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.