Un călător român rămas blocat în Noua Zeelandă s-a angajat la o fermă

Foto: Facebook

Radu Păltineanu, un român împătimit de călătorii, a rămas izolat în Noua Zeelandă – una dintre țările cele mai sigure în fața coronavirusului – și muncește la o fermă.

Ieșeanul, care locuiește de mai mulți ani în Canada, primește în schimbul muncii sale la ferma din Noua Zeelandă cazare și mâncare.

Radu nu este la prima aventură internațională. Timp de trei ani a traversat cele două Americi de la Nord la Sud.

Ajuns în Noua Zeelandă la începutul lunii martie, românul nu a mai putut pleca, toate zborurile turistice fiind anulate. Astfel, timp de câteva ore lucrează la ferma unor localnici pentru masă și casă.

”E clar că ne îndreptăm spre o criză destul de serioasă. Și mi se pare că e un sistem care fentează piața, mi se pare, e un sistem de troc. Eu îți ofer cinci ore de muncă pe zi, tu îmi oferi cazare, mâncare și experiența culturală”, a spus tânărul pentru Știrile TVR.

”Călătoritul nu e despre bani. Eu am plecat în America cu 900 de dolari la mine și am traversat două continente”, a mai spus Radu Păltineanu.

Ce se întâmplă în Noua Zeelandă

La sfârșitul lunii aprilie, autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că au stopat transmiterea comunitară a COVID-19, eliminând practic răspândirea virusului, după ce timp de mai multe zile la rând s-au înregistrat doar câteva cazuri noi pe zi (sub 10 pe zi).

Premierul Jacinda Ardern a anunțat că Noua Zeelandă a oprit transmiterea comunitară a virusului, acesta fiind practic „eliminat”.

Ashley Bloomfield, directorul-general al Sănătății în această țară, a spus că numărul scăzut de noi cazuri din ultimele zile le oferă „încredere că și-au atins scopul eliminării virusului”. Totuși, el a atras atenția că „eliminare” nu înseamnă că nu vor mai fi cazuri noi, ci mai degrabă „că autoritățile știu de unde anume vin aceste cazuri”.

Premierul Ardern a spus că în Noua Zeelandă nu mai există „o transmitere comunitară pe scară largă nedetectată”.

„Am câștigat acesastă bătălie”, a mai spus ea, însă a adăugat că țara trebuie „rămână vigilentă”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.