Un britanic a mers la Kiev ca să își repare un dinte. „Când am văzut factura am știut că a meritat”

richard howe

Foto: Captură YouTube (The Sun)

Un britanic s-a dus la Kiev, în Ucraina, ca să își repare un dinte. Inclusiv cu transportul până acolo, el a plătit mai puțin de jumătate din banii pe care i-ar fi dat în Marea Britanie, la privat, după ce reprezentanții NHS, sistemul public de sănătate din țară, i-au transmis că nu îl pot trata, relatează „Daily Mail”.

Luna trecut, Richard Howe din Ely, Cambridgeshire, a făcut un abces sub un dinte. A sunat un dentist, dar i s-a spus că nu poate fi programat și că ar trebui să meargă la privat, așa că bărbatul a decis să meargă în Kiev, unde locuise înainte de război.

Costurile pentru tratament și călătorie nu au ajuns nici la jumătate din cât l-ar fi costat tratamentul în Marea Britanie.

„Mă durea foarte tare, dar mi s-a spus direct că nu am nicio șansă să fiu programat de NHS”, a povestit Richard, a cărui soție este ucraineancă. Bărbatul, care lucrează în industria auto, a stat 12 ani în Kiev împreună cu soția și cei 3 copii și s-a întors în Marea Britanie cu o lună înainte ca Rusia să invadeze Ucraina la 24 februarie 2022.

La privat în Marea Britanie, scoaterea abcesului l-ar fi costat cel puțin 875 de lire sterline, plus o taxă de urgență de 75 de lire.

Așa că el l-a contactat pe fostul său dentist de la Clinica de Stomatologie Modernă din Kiev, unde mergea pe când locuia în capitala Ucrainei, și și-a făcut o programare. I-au spus că pot să îl primească imediat, așa că britanicul a zburat până în Polonia pe 28 februarie, iar de acolo a luat trenul până la Kiev.

Stomatologul i-a scos abcesul și i-a făcut și alte lucrări (3 lucrări pe canal și o carie plombată), toate pentru 220 de lire.

„Când am văzut factura am știut că a meritat”, a mai spus el.

„Transportul m-a costat 100 de lire pe sens, dar deoarece am o casă acolo nu am plătit cazare”, a povestit Richard.

Cât a stat în Kiev, Richard a auzit de multe ori sirenele pentru atacuri aeriene. De asemenea, el a trebuit să respecte regulamentul care îi obliga pe oameni să nu iasă din case noaptea, între 11 PM și 5 AM.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version