Un britanic a mers la Kiev ca să își repare un dinte. „Când am văzut factura am știut că a meritat”

richard howe
Foto: Captură YouTube (The Sun)

Un britanic s-a dus la Kiev, în Ucraina, ca să își repare un dinte. Inclusiv cu transportul până acolo, el a plătit mai puțin de jumătate din banii pe care i-ar fi dat în Marea Britanie, la privat, după ce reprezentanții NHS, sistemul public de sănătate din țară, i-au transmis că nu îl pot trata, relatează „Daily Mail”.

Luna trecut, Richard Howe din Ely, Cambridgeshire, a făcut un abces sub un dinte. A sunat un dentist, dar i s-a spus că nu poate fi programat și că ar trebui să meargă la privat, așa că bărbatul a decis să meargă în Kiev, unde locuise înainte de război.

Costurile pentru tratament și călătorie nu au ajuns nici la jumătate din cât l-ar fi costat tratamentul în Marea Britanie.

„Mă durea foarte tare, dar mi s-a spus direct că nu am nicio șansă să fiu programat de NHS”, a povestit Richard, a cărui soție este ucraineancă. Bărbatul, care lucrează în industria auto, a stat 12 ani în Kiev împreună cu soția și cei 3 copii și s-a întors în Marea Britanie cu o lună înainte ca Rusia să invadeze Ucraina la 24 februarie 2022.

La privat în Marea Britanie, scoaterea abcesului l-ar fi costat cel puțin 875 de lire sterline, plus o taxă de urgență de 75 de lire.

Așa că el l-a contactat pe fostul său dentist de la Clinica de Stomatologie Modernă din Kiev, unde mergea pe când locuia în capitala Ucrainei, și și-a făcut o programare. I-au spus că pot să îl primească imediat, așa că britanicul a zburat până în Polonia pe 28 februarie, iar de acolo a luat trenul până la Kiev.

Stomatologul i-a scos abcesul și i-a făcut și alte lucrări (3 lucrări pe canal și o carie plombată), toate pentru 220 de lire.

„Când am văzut factura am știut că a meritat”, a mai spus el.

„Transportul m-a costat 100 de lire pe sens, dar deoarece am o casă acolo nu am plătit cazare”, a povestit Richard.

Cât a stat în Kiev, Richard a auzit de multe ori sirenele pentru atacuri aeriene. De asemenea, el a trebuit să respecte regulamentul care îi obliga pe oameni să nu iasă din case noaptea, între 11 PM și 5 AM.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.