Un Boeing și-a pierdut o roată în zbor. Anvelopa uriașă a căzut peste mașinile dintr-o parcare

avion roată
Foto: JACDEC / Twitter

Un Boeing 777 al companiei United Airlines din SUA și-a pierdut o roată în zbor și a trebuit să aterizeze de urgență. Anvelopa uriașă a căzut peste câteva mașini în San Francisco. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, relatează „The Independent”.

Incidentul a avut loc joi, în jurul orei 11:24, ora locală, la decolarea de pe Aeroportul Internațional San Francisco. Avionul cu 235 de pasageri și 14 membri ai echipajului se îndrepta spre Japonia.

Însă aeronava a fost forțată să aterizeze de urgență în California, după ce o anvelopă a căzut la scurt timp după decolare și a avariat mai multe mașini într-o parcare din San Francisco.

Un clip video surprinde momentul în care una dintre cele 6 roți ale trenului de aterizare din stânga avionului se detașează și cade.

Avionul a fost redirecționat către Aeroportul Internațional Los Angeles, unde a aterizat în siguranță, după care a fost remorcat, au declarat oficialii aeroportului LAX. Nimeni nu a fost rănit, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului într-un comunicat.

Cu toate acestea, la scurt timp după aterizare, a ieșit la iveală că anvelopa desprinsă a căzut într-o parcare din Aeroportul Internațional San Francisco.

Imaginile de la fața locului au arătat mai multe mașini grav avariate în urma impactului, cu geamurile laterale și din spate sparte. Din fericire, mașinile erau neocupate în acel moment.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.