Un bătrân și-a donat bebelușilor banii strânși într-o viață

FOTO: Captură Observator/Antena 1
FOTO: Captură Observator/Antena 1

Un bătrân din Aninoasa oferă României o lecție de omenie. Toți banii pe care i-a strâns într-o viață, aproximativ 10.000 de euro, i-a donat Spitalului Municipal din Câmpulung, pentru a a cumpăra incubatoare destinate bebelușilor născuți prematur.

Potrivit Observator.tv, Ion Cârstoiu a muncit toată viața ca șofer, iar o parte din banii din salariu i-a pus deoparte pentru zile negre. S-a gândit acum că ar fi mai bine dacă banii pe care i-a străns să-i doneze pentru o cauză umanitară.

„Mie, drept să vă spun, am pensia asta micuță, îmi ajunge și am considerat că banii ăștia dacă eu nu îi mai pot folosi, să îi folosească pentru sănătatea copiilor”, le-a declarat Ion Cârstoiu, cu lacrimi în ochi, reporterilor de la Antena 1.

Bătrânul a vrut prin acest gest să repare și o greșeală pe care a făcut-o în tinerețe. Pe iubita lui de la acea vreme a sfătuit-o să avorteze.

„Am făcut rău și datorită acestui fapt am zis să iau incubator pentru copiii nou născuți pentru a veni la viață. Am fost satisfăcut, am plecat așa cu o inimă împlinită”, a mai spus bătrânul în vârstă de 72 de ani.

Banii donați vor fi folosiți pentru achiziționarea a două monitoare pentru terapie intensivă și un incubator pentru secția de neonatologie a spitalului din Câmpulung.

Vecinii spun că bătrânul a mai făcut gesturi de omenie. De asemenea, de cinci ani de când femeia cu care își împarte viața a murit, bătrânul are grijă și de un nepot, un tânăr cu nevoi speciale.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.