Un bătrân de 78 de ani a găsit 14.000 de euro pe o stradă din Focșani

Un bătrân în vârstă de 78 de ani a găsit pe o stradă din Focșani un rucsac în care se aflau aproape 14.000 de euro.

Întâmplarea a avut loc săptămâna trecută. Când a văzut rucsacul, bătrânul ar fi întrebat lumea în jur dacă cineva l-a pierdut, însă nimeni nu l-a revendicat. L-a luat cu el și abia acasă a descoperit că în el se aflau bani.

A mers apoi la Poliție și în scurt timp, cu ajutorul unor chitanțe emise de bancomat la scoaterea sumei de bani, s-a reușit identificarea proprietarului. Este vorba despre o femeie din localitatea Panciu, care a declarat că banii sunt în urma vânzării unui teren.

O faptă asemănătoare a fost prezentată și de polițiștii din Arad. Un bărbat a găsit un portofel plin cu bani și l-a dus imediat la poliție.

Portofelul avea acte și echivalentul a aproximativ 1.300 de euro. Proprietarul își pierduse portmoneul în timp ce se afla la cumpărături și și-a luat gândul că-l va mai recupera.

Cel care l-a găsit, un bărbat de etnie romă, potrivit polițiștilor, nu a cerut nimic în schimbul gestului său, dar a spus că și-ar dori ca proprietarul portofelului să facă o mică donație pentru copiii instituționalizați din Arad.

Polițiștii din Arad spun că în ultima perioadă au fost mai multe situații asemănătoare și au mai relatat un caz din 5 aprilie.

„Pentru a treia oară în numai două săptămâni arădenii dau dovadă de un deosebit spirit civic. Încă un portmoneu cu acte și bani a fost găsit, de această dată de o tânără care trecea pe strada Cuza Vodă și mai apoi predat polițiștilor locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică”, a declarat Monica Tulcan, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Arad.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.