Un bătrân cu coronavirus a plecat cu taxiul de la spital

taximetriști curse revelion
Foto: Captură ProTV

Procurorii din Suceava au deschis un dosar penal în cazul unui bătrân de 79 de ani, diagnosticat cu coronavirus, care a plecat de la spital cu un taxi, deși medicii au decis ca el să fie transportat la domiciliu cu o ambulanță specială, potrivit Agerpres.ro.

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 29.03.2019, unei persoane de sex masculin din localitatea Văratic, oraş Salcea, judeţul Suceava, în vârstă de 79 ani, diagnosticat cu infecţie COVID-19, datorită evoluţiei favorabile a bolii, i-au fost întocmite documentele de externare din Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava – Secţia de Boli Infecţioase, i-a fost prescris tratamentul medicamentos şi i s-a pus în vedere să aştepte, pentru a fi transportat la domiciliu cu o ambulanţă specială şi însoţit de echipajul medical”, se arată în comunicatul Parchetului.

Suceava este primul oraș care a fost izolat, după numărul mare de oameni confirmați cu noul coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Araft, a anunțat luni seară (n.r. 30 martie) că în Suceava erau înregistrate 593 de cazuri de infecție cu coronavirus.

„Densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analiza făcută cu specialiștii în boli infecțioase în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, inclusiv cu alte instituții medicale, au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă.

În acest sens am emis ordonanța militară nr. 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă, precum și instituirea unei zone de protecție asupra unor unități administrativ-teritoriale din județul Suceava”, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.