Un bărbat trebuie să îi plătească fostei soții 200.000 € pentru muncile casnice făcute de femeie

femeie curățenie

Foto: peter774 / pixabay.com

Un tribunal din Spania a decis că un bărbat trebuie să îi plătească fostei soții peste 200.000 de euro, echivalentul salariilor pentru mai bine de 20 de ani în care femeia s-a ocupat de treburile casnice, relatează AFP.

Femeia va fi „despăgubită cu 204.624,86 euro, suma respectivă fiind cuantificată prin aplicarea Salariului Minim Interprofesional pentru fiecare an începând cu 1996”, a decis instanța din Velez-Malaga din Andaluzia, în sudul Spaniei.

Avocații femeii susținuseră că perioada trebuie calculată începând cu iunie 1995, până în decembrie 2020, adică 24 de ani și jumătate.

În timpul procesului a rezultat că femeia, mamă a două fete, și care se căsătorise conform regimului separației de bunuri, s-a dedicat „în mod esențial muncii la domiciliu”, „adică s-a îngrijit de casă și de familie, cu tot ce implică acest lucru”, se arată în hotărârea judecătorilor.

Bărbatul va trebui și să plătească lunar o pensie alimentară pentru fiicele sale.

Într-un interviu acordat postului de radio Cadena Ser, femeia a spus că soțul ei nu a vrut ca ea să lucreze în afara casei, în ciuda faptului că ea l-a mai ajutat la sălile de sport pe care acesta le deținea.

„M-am dedicat exclusiv treburilor casnice, soțului mei și îngrijirii casei”, a menționat femeia. „M-a obligat să am rolul specific” al treburilor casnice, a mai spus ea, și a adăugat că este foarte mulțumită de hotărârea instanței.

Foto: peter774 / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version