Un bărbat proaspăt ieșit din carantină s-a dus să bea o bere cu un prieten și a primit o amendă uriașă

salarii jandarmi
Foto: Pagina de Facebook Jandarmeria Română

Un bărbat din Blaj, județul Blaj, a ignorat regulile impuse de autorități, a ieșit din casă și s-a dus la un prieten fără declarație pe proprie răspundere, potrivi polițiștilor. Amenda pe care a primit-o a fost de 20.000 de lei, potrivit Alba24.ro.

Potrivit Jandarmeriei Alba, bărbatul care s-a întors recent din străinătate și ieșise de curând din carantină instituționalizată, a devenit recalcitrant față de forțele de ordine și le-a spus acestora că a plecat „să bea o bere la un prieten”.

În județul Alba, poliţiştii au aplicat 314 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare, în valoare de 535.715 lei, iar jandarmii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.000 de lei.

„În această perioadă de criză, cetăţenii invocă diverse motive pentru a nu sta acasă, aşa cum le recomandă autorităţile. Acesta a fost şi cazul unui bărbat de 30 de ani, din Blaj, reîntors nu de mult timp acasă, dintr-un centru de carantină.

«Mă duc la un prieten să beau o bere!» a fost scuza acestuia pentru a se deplasa de la domiciliu personal până la locuinţa prietenului său. Nu deţinea declaraţia pe proprie răspundere, aşa cum era normal, pentru a justifica orice deplasare în afara locuinţei/gospodăriei, iar echipajul mixt format din jandarmi şi poliţişti i-a cerut documentele de identitate.

În acel moment, bărbatul a devenit recalcitrant şi neliniştit pentru că a fost oprit de către echipaj şi a început să se manifeste foarte violent faţă de forţele de ordine”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.