Un bărbat nevăzător a primit șansa de a-și revedea soția, după zece ani

Bărbatul își revede soția, după zece ani Foto: Captură Youtube

Un bărbat care a fost nevăzător în ultimii zece ani a primit o nouă șansă de la viață și, cu ajutorul unui ochi bionic, acesta a reușit să o revadă pe femeia care i-a fost alături.

Allen Zderad are 68 de ani, iar în urmă cu 20 de ani a fost diagnosticat cu o boală degenerativă a ochilor, care în ultimii zece ani l-a orbit complet și nu a mai putut să își vadă soția deloc.

Clinica Mayo din Minnesota a venit cu soluția salvatoare și i-a montat acestuia un prototip de ochi care i-a permis astfel să vadă contururi, dar și forme umane.

„Second Sight” se numește ochiul revoluționar, iar până acum au mai beneficiat de această procedură câteva persoane, cărora li s-a schimbat complet viața.

„Este un ochi bionic în toate sensurile. Nu este un înlocuitor pentru globul ocular, dar funcționează interacționând cu ochiul”, a declarat expertul Raymond Iezzi Jr, cel care a realizat procedura.

Imaginile în care bărbatul își revede soția au fost postate pe Youtube, iar în filmuleț se poate observa fericirea pe care o trăiește pentru că reușește să vadă din nou forme, dar cel mai mult, pe soția care i-a fost alături pe tot parcursul bolii.

Recomandările editorilor GreatNews:

O nouă idee de a-i ajuta pe copiii bolnavi. Prânzul caritabil cu o personalitate

Cum se poate învinge teama de zbor cu avionul

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.