Un bărbat înarmat cu arc și săgeți a ucis 5 persoane. Cel mai grav atac din Norvegia după cel comis de Breivik

atac armat norvegia
Foto: Mahlum/ Wikipedia.org

Un bărbat înarmat cu arc și săgeți a ucis 5 persoane și a rănit alte două într-o serie de atacuri din orașul Kongsberg din Norvegia, anunță agenția de presă Reuters.

Suspectul a fost prins de poliție.

„Bărbatul a folosit un arc și săgeți pentru unele dintre atacuri”, a declarat șeful poliției Oeyvind Aas. Poliția investighează acum dacă au fost folosite și alte arme.

„Bărbatul a fost prins. Din informațiile pe care le avem până acum, această persoană a acționat singură”, a mai spus Aas.

Potrivit CNN, bărbatul are 37 de ani și este un cetățean danez care locuia în oraș.

Acesta este cel mai grav atac din Norvegia după cel din 2011, când extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a ucis 77 de oameni. Cei mai mulți dintre ei erau adolescenți aflați la o tabără pe o insulă.

Atacurile de miercuri, 13 octombrie, s-au petrecut în mai multe zone din Kongsberg, un oraș cu aproximativ 28.000 de persoane din sud-estul Norvegiei, aflat la 68 de kilometri de capitala Oslo.

Poliția investighează acum dacă atacul a fost unul de natură teroristă.

Foto: Mahlum/ Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.