Un bărbat imobilizat de jandarmi cu un spray lacrimogen a murit

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Un bărbat de 50 de ani care a ajuns în comă la spital după o intervenție a jandarmilor la Vatra Dornei a murit la spital. Individul era cercetat pentru pedofilie și ar fi încercat să agreseze o fetiță în timpul unui spectacol folcloric. Jandarmii au fost alertați de tatăl copilului.

„Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză și i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identității. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant și agresiv, jandarmii fiind nevoiți să folosească materialele de intervenție din dotare.

La scurt timp, bărbatul și-a pierdut cunoștința, iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat și transportat la spitalul din localitate”, se arată într-un comunicat transmis presei de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

Echipajul a încercat timp de mai multe minute să îl imobilizeze și au reușit doar după ce un jandarm i-a pulverizat în față de la distanță mică, substanțe lacrimogene. Omul a făcut infarct și a ajuns comă la spital.

Inspectoratul de Poliție Suceava a deschis o anchetă, verificări fiind efectuate și de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Imaginile intervenției jandarmilor le puteți vedea – AICI.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.