Un bărbat din Satu Mare, suspectat de coronavirus, dat afară din casă

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com
FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

Un bărbat din Stau Mare, în vârstă de 40 de ani, a fost dat afară de gazda sa, după ce a aflat că e suspect de infecție cu noul coronavirus. Acest lucru s-a întâmplat deși medicii au descoperit că nu a fost contaminat.

Bărbatul a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu diagnostic de viroză respiratorie. Acesta a lucrat în Italia, la un restaurant cu patroni chinezi. După ce i-au făcut analizele, medicii au stabilit că nu există simptom de coronavirus.

Localnicii au precizat pentru PresaSM că în momentul în care gazda, care mai are o soție și patru copii, a aflat despre ce este vorba, a avut rețineri să îl mai primească în casă. De asemenea, și unii localnici au protestat față de decizia autorităților de a-l externa.

Pentru că nu avea unde sta, bărbatul a sunat la 112 și  fost preluat din nou de o ambulanță și dus la Spitalul de Boli Contagioase.

Până acum au fost mai multe suspiciuni de infecții cu noul coronavirus în România, însă niciunul nu s-a confirmat. Singurul român infectat este unul care lucrează pe un vas de croazieră blocat într-un port din Japonia. Acesta lucrează de 10 ani pe vas și era angajat la bucătărie. Acum este internat la un spital din Japonia.

Numărul de noi cazuri de coronavirusuri din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei, a reînceput să crească luni, după două zile de scădere. Autoritățile au raportat 1.933 de cazuri noi și încă 100 de decese.

Aproape 90% dintre noile cazuri sunt în capitala provinciei, Wuhan, un oraș cu 11 milioane de locuitori.

Pe teritoriul Chinei continentale, potrivit autorităților, numărul de cazuri a urcat cu 2.048, până la 70.548, fiind consemnate până acum 1.770 de decese.

Armata chineză a trimis luni, în Wuhan, încă 1.200 de persoane din rândul personalului său sanitar, după ce, săptămâna trecută, 2.600 de medici militari au ajuns în epicentrul epidemiei.