Un bărbat de 45 de ani din Iași a ajuns în comă după ce a băut alcool toxic

alcool
Foto: StockSnap / pixabay.com

Un bărbat de 45 de ani dintr-o comună din județul Iași a ajuns în comă la spital după ce a consumat alcool toxic, relatează „Ziarul de Iași”.

Bărbatul a fost găsit inconștient, acasă. Analizele realizate la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi au arătat o insuficienţă renală acută, indicând o intoxicaţie cu alcool toxic.

Medicii așteaptă acum rezultatele de la Institutul de Medicină Legală cu privire la substanţele din organism.

„Trebuie să avem grijă la tipurile de băuturi pe care le consumăm şi în special la sursele din care le procurăm. Să nu fie vorba de surse necunoscute sau băuturi contrafăcute, fiindcă ne pot pune viaţa în pericol. Avem cam 10 – 12 astfel de cazuri pe an, cam unul pe lună.

Este vorba de consum intenţionat sau accidental a unui lichid care are altă destinaţie, precum antigelul sau lichidul de parbriz de iarnă. Problema este mortalitatea uriaşă: 50% dintre cazuri se finalizează cu decese”, a declarat pentru „Ziarul de Iași” Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Pacientul de 45 de ani este intubat şi ventilat mecanic, fiind în continuare în stare gravă.

Foto: StockSnap / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.