Un bărbat a construit o casă neconvențională pentru familia sa

Casă neconvențională fotografie simondale.net

Pe dealurile din Țara Galilor, Simon Dale a hotărât că nu mai vrea să locuiască într-o casă convențională, așa că s-a gândit că se poate trăi și într-un alt mod mai sănătos.

Chiar dacă nu are deloc experiență la tâmplărie sau în construcții, acesta a construit o casă din povești inspirată din filmul „The Hobbit”.

Un ciocan, o drujbă și o daltă au fost principalele instrumente de lucru ale lui Simon pentru a construi această casă neconvențională, dar primitoare și foarte călduroasă. Timp de patru luni, bărbatul a muncit în fiecare zi pentru a asigura un acoperiș deasupra capului soției și celor doi copii ai cuplului.

De ce a ales bărbatul să construiască o astfel de casă

Deoarece este un apărător al mediului, Simon a dorit ca această construcție să fie din materiale naturale și să nu afecteze deloc zona, dar și să fie o casă ingenioasă.

A pornit fundația folosind pietre din zonă, apoi a continuat cu bușteni groși, pe care i-a tăiat pentru a da forma celebrelor case din „Stăpânul inelelor” și „The Hobbit”, unde micuții hobbiți își trăiau zilele fericiți. Și podelele au fost construite tot din resturi găsite în pădure, iar geamurile, cablurile și alte obiecte necesare casei le-a colectat din grămezile de gunoi locale.

Nici grădina nu a fost uitată, mai ales că Simon și Jasmine intenționează să își cultive propriile legume, așa că au colectat apă de ploaie pentru ca munca lor să dea roade cât mai repede. Bărbatul a mai construit și o toaletă din compost, dar și panouri solare, iar pentru încălzire folosește o sobă cu lemne.

Pereții, podelele și acoperișul conțin paie, pentru a fi cât mai bine izolate, iar varul a fost folosit la pereți, în locul clasicului ciment.

În timp ce Simon a lucrat, soția și cei doi copii au campat în pădurile din jur și l-au ajutat la construcția casei. În primele luni, cei patru nu au avut electricitate sau baie, așa că se spălau în ligheane și foloseau lumânări pentru a avea seara lumină în căsuța din povești. Totuși, ei sunt fericiți de rezultat și de faptul că au economisit foarte mulți bani. Materialele au costat aproximativ 5000 de dolari, iar rezultatul este unul spectaculos. Pe site-ul său, puteți vedea și alte fotografii ale casei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.