Un bărbat care și-a legat cu un ștreang copilul a fost lăsat în libertate de procurori

Cristina Tcaci, mama copilului FOTO: Captură Digi24
Cristina Tcaci, mama copilului FOTO: Captură Digi24

Un bărbat din Suceava a fost reținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de restricție obținut de fosta sa iubită. În urmă cu trei luni, ca să o convingă pe femeie să se întoarcă la el, acesta legase o curea de gâtul copilului de doi ani pe care îl au împreună și amenințase că îl omoară pe cel mic. Atunci a fost lăsat în libertate.

Însă a fost lăsat în libertate și acum. După ce polițiștii suceveni l-au reținut timp de 24 de ore, procurorii din Rădăuți au considerat că nu reprezintă un pericol public și nu au mers în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

„La data de 27.09.2019 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul D.V., pentru săvârşirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, lovire sau alte violențe, amenințare și distrugere constând în aceea că, la datele de 24.09.2019 în jurul orei 13.30 și 23.09.2019, în jurul orei 16.30, a încălcat Ordinul de protecție (…) emis de Judecătoria Rădăuți, a lovit-o cu un telefon în umăr pe T.C., a amenințat-o cu acte de violențe și cu moartea și a provocat distrugeri telefonului mobil (…) aparținând persoanei vătămate T.C. Față de inculpatul D.V. s-a dispus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Bărbatul are 40 de ani și este din orașul Siret, județul Suceava. Incidentul s-a întâmplat în luna iunie, însă imaginile cu copilul prins în ștreang au fost publicate joi. Abia în urmă cu o săptămână bărbatul a primit ordin de protecție emis de Judecătoria Rădăuți însă, în ciuda acestuia a luat legătura de mai multe ori cu fosta concubină pe care a și amenințat-o.

„El a venit să-l ia la o plimbare. Mi-a trimis poza cu copilul legat de gât, atunci am fost la poliție, am fost cu poliția am luat copilul… l-am luat, l-am băgat în mașina de poliție, el a sărit peste noi în mașina de poliție, m-a tras de păr. L-au dus o oră la nebuni și după oră i-au dat drumul precum că are discernământ”, a declarat mama copilului, Cristina Tcaci, pentru Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.