Un bărbat care a slăbit 62 de kg după ani de încercări dezvăluie cele 3 secrete care l-au ajutat

Bryan O'Keeffe

Foto: Bryan O'Keeffe

Irlandezul Bryan O’Keeffe a slăbit 62 de kilograme în 7 luni după ce s-a mutat într-un sat izolat din Mallorca, Spania, relatează publicația insider.com.

În vârstă de 34 de ani, O’Keeffe a spus că a reușit să slăbească după ce a început să analizeze stimulii care îl determinau să mănânce, s-a obișnuit cu disconfortul exercițiilor fizice și a mâncat versiuni reduse caloric ale felurilor de mâncare care îi plăceau.

Anterior, el încercase să slăbească timp de 15 ani, încercând diverse diete și exerciții de fitness. A avut chiar și un inel gastric introdus în stomac, însă fără succes.

Așa că s-a decis să încerce ceva drastic: s-a mutat într-un sat izolat din Spania, și-a dat demisia de la job și a tăiat orice legătură cu familia sa.

Într-un clip postat pe TikTok după ce s-a întors din Spania, care surprinde reacția apropiaților săi când îl văd pentru prima dată după 7 luni, tânărul povestește că, pentru a slăbi, a decis să se concentreze pe a fi rezilient din punct de vedere mental și pe a dezvolta o anumită disciplină, mai degrabă decât a se concentra pe numărul de kilograme arătat de cântar.

O’Keeffe a povestit pentru Insider că, în încercările sale anterioare de a slăbi, făcea întotdeauna „un pas în față, doi pași înapoi.”

Anul trecut a decis să analizeze însă care anume era „elementul declanșator” care îl determina să revină la vechile obiceiuri. „În cazul meu, declanșatorul consta în mâncarea livrată acasă și nopțile petrecute cu familia și cu prietenii. Care a fost răspunsul meu? Să construiesc o bulă în jurul meu pentru ca acești stimuli să nu reușească să ajungă la mine”, a spus el.

Blocarea aplicaților pentru livrare de mâncare de pe telefon ar putea fi o modalitate de a elimina tentațiile, a spus O’Keeffe: „Întotdeaua există o soluție. Trebuie doar să o găsești pe cea care funcționează pentru stimulii tăi.”

De asemenea, foarte important a fost să iasă din zona de confort datorită exercițiilor fizice. În loc să considere că exercițiile sunt o metodă de a arde calorii, O’Keeffe a spus că le-a folosit ca să construiască disciplină și rezistență mentală. S-a forțat să facă mișcare chiar și când nu avea chef, iar treptat s-a învățat cu disconfortul.

Tânărul a mai descoperit că dacă o dietă elimină toate mâncărurile care îi plac atunci îi este mult mai greu să se țină de ea pe termen lung.

„Trebuie să ai libertatea de a putea mânca un baton de ciocolată când ai nevoie, fără să te simți vinovat pentru acest lucru. Nu există alimente bune și alimente rele – doar cantități bune și cantități rele din fiecare tip de aliment”, a mai spus el.

Bărbatul a învățat să gătească versiuni cu conținut caloric redus ale mâncărurilor care îi plăceau. De pildă, O’Keeffe face o versiune mai ușoară a unui burger cu cartofi prăjiți folosind pui, brânză cu conținut redus de grăsime, sos făcut cu iaurt fără grăsime în loc de maioneză și cartofi prăjiți în abur.

@the.okeeffe #weightloss #discipline #transformation ♬ Happy Up Beat (Medium) – TimTaj

Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version