Un bărbat care a cumpărat mobilă de bucătărie la mâna a doua a găsit 150.000 de euro ascunși în dulap

sertar
Foto: SnapwireSnaps / pixabay.com

Un bărbat care a cumpărat online un set de mobilă de bucătărie la mâna a doua a descoperit 150.000 de euro într-un dulap, relatează Der Spiegel.

El a dus suma la poliție iar banii au ajuns la proprietarul de drept. Totuși, Thomas Heller, cumpărătorul, nu a rămas cu mâna goală.

Bărbatul de 50 de ani din districtul Anhalt-Bitterfeld din Germania a cumpărat de pe eBay mobila de bucătărie, plătind pentru ea doar 240 de euro. La scurt timp a descoperit un plic plin de bancnote de 100 de euro, așa că Thomas Heller a anunțat poliția.

Oamenii legii au căutat prin sertare și dulapuri și au descoperit un al doilea plic, ce conținea și mai mulți bani, fiind plin de bancnote de 200 și chiar de 500 de euro, potrivit thesun.co.uk.

În total, în cele două plicuri erau 150.000 de euro. Uimiți de suma uriașă de bani, dar și de onestitatea lui Thomas Heller, polițiștii au început o investigație pentru a da de urma proprietarului banilor. Așa au aflat că banii îi aparțin unei bătrâne de 91 de ani din Halle, care era îngrijită într-un azil.

Cel care vânduse mobila era nepotul femeii, iar el le-a spus polițiștilor că nu știa de banii ascunși. Deși nu poate păstra suma de 150.000 de euro, Thomas Heller va primi 3% din bani, adică 4.500 de euro, conform legislației germane care prevede o recompensă pentru cei care găsesc bani sau valori.

Foto: SnapwireSnaps / pixabay.com
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.