Un bărbat are COVID de 14 luni. A făcut 78 de teste: toate au fost pozitive

pozitiv covid 14 luni

Muzaffer Kayasan. Foto: Captură YouTube Global News

Muzaffer Kayasan, un bărbat din Turcia, este pozitiv la virusul SARS-CoV-2 de 14 luni. El a făcut 78 de teste până acum și toate i-au ieșit pozitive, relatează Reuters.

Bărbatul, care suferă și de leucemie, are 56 de ani. Cazul său reprezintă cea mai lungă infecție cu COVID-19 documentată până în prezent în Turcia.

Doctorii cred că o posibilă explicație pentru infecția de durată este sistemul său imunitar slăbit din cauza leucemiei.

Kayasan a petrecut 9 luni într-un spital, iar în următoarele 5 luni a stat singur în apartamentul său, în carantină, izolat de familie.

Serap Simsek Yavuz, profesor de boli infecțioase și microbiologie clinică la Universitatea din Istanbul și totodată doctorul lui Kayasan, a menționat că acest caz este monitorizat cu atenție deoarece prezintă riscul de a da naștere unei variante mutante a virusului.

Se crede că și varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, care a apărut în Africa de Sud și are zeci de mutații față de variantele precendete, s-a format într-un organism slăbit de infecția cu virusul HIV.

Din păcate pentru Kayasan, deoarece este în continuare pozitiv, el nu poate fi vaccinat împotriva COVID. Bărbatul de 56 de ani și-a pierdut gustul și mirosul din cauza infecției.

În prezent, el face apel la autorități pentru a-i ușura carantina.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version