Un bărbat aproape a murit după ce a fost mușcat de capul tăiat al unui șarpe

Foto: Tad Arensmeier / Wikimedia Commons

Un bărbat din Texas, SUA, aproape a murit după ce a fost mușcat de capul tăiat al unui șarpe, relatează BBC.

Bărbatul a avut nevoie de 26 de doze anti-venin pentru a supraviețui. El a fost mușcat de capul tăiat al unui șarpe cu clopoței pe care îl omorâse.

Jennifer Sutcliffe a povestit pentru stația locală de televiziune KIII-TV că soțul său lucra în grădină în momentul în care a văzut un șarpe cu clopoței lung de aproximativ 1,25 metri, pe care l-a decapitat.

În momentul în care a luat rămășițele șarpelui pentru a le arunca la gunoi, capul șarpelui l-a mușcat.

Potrivit BBC, reflexul de a mușca al unui șarpe poate fi declanșat chiar și la mai multe ore după ce animalul a murit.

Jennifer Sutcliffe a mai povestit pentru postul local de televiziune că soțul său a început să aibă o criză aproape imediat după ce a fost mușcat. A fost luat de urgență cu elicopterul de acasă și transportat la spital, unde a fost tratat cu anti-veninul CroFab.

La mai bine de o săptămână de la incident, bărbatul se află în stare stabilă, însă funcția rinichilor săi este în continuare slăbită.

Leslie Boyer, o specialistă în anti-venin de la Institutul VIPER de la Universitatea din Arizona, SUA, a avertizat că oamenii nu trebuie să încerce să omoare șerpii, în special prin decapitare.

„Este o dovadă de cruzime, iar bucată rămasă pe care trebuie să o arunci este veninoasă”, a explicat ea pentru siteul Gizmodo.

În lume există 36 de specii cunoscute de șerpi cu clopoței, împărțite în 65-70 de subspecii, toate fiind native pe continentele americane. Șerpii cu clopoței sunt prădători și se hrănesc cu animale mici precum păsările și rozătoarele.

Șerpii cu clopoței sunt principala cauză a rănilor provocate de șerpi în America de Nord.

Foto: Tad Arensmeier / Wikimedia Commons


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version