Un bărbat aproape a murit după ce a fost mușcat de capul tăiat al unui șarpe

Foto: Tad Arensmeier / Wikimedia Commons

Un bărbat din Texas, SUA, aproape a murit după ce a fost mușcat de capul tăiat al unui șarpe, relatează BBC.

Bărbatul a avut nevoie de 26 de doze anti-venin pentru a supraviețui. El a fost mușcat de capul tăiat al unui șarpe cu clopoței pe care îl omorâse.

Jennifer Sutcliffe a povestit pentru stația locală de televiziune KIII-TV că soțul său lucra în grădină în momentul în care a văzut un șarpe cu clopoței lung de aproximativ 1,25 metri, pe care l-a decapitat.

În momentul în care a luat rămășițele șarpelui pentru a le arunca la gunoi, capul șarpelui l-a mușcat.

Potrivit BBC, reflexul de a mușca al unui șarpe poate fi declanșat chiar și la mai multe ore după ce animalul a murit.

Jennifer Sutcliffe a mai povestit pentru postul local de televiziune că soțul său a început să aibă o criză aproape imediat după ce a fost mușcat. A fost luat de urgență cu elicopterul de acasă și transportat la spital, unde a fost tratat cu anti-veninul CroFab.

La mai bine de o săptămână de la incident, bărbatul se află în stare stabilă, însă funcția rinichilor săi este în continuare slăbită.

Leslie Boyer, o specialistă în anti-venin de la Institutul VIPER de la Universitatea din Arizona, SUA, a avertizat că oamenii nu trebuie să încerce să omoare șerpii, în special prin decapitare.

„Este o dovadă de cruzime, iar bucată rămasă pe care trebuie să o arunci este veninoasă”, a explicat ea pentru siteul Gizmodo.

În lume există 36 de specii cunoscute de șerpi cu clopoței, împărțite în 65-70 de subspecii, toate fiind native pe continentele americane. Șerpii cu clopoței sunt prădători și se hrănesc cu animale mici precum păsările și rozătoarele.

Șerpii cu clopoței sunt principala cauză a rănilor provocate de șerpi în America de Nord.

Foto: Tad Arensmeier / Wikimedia Commons

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.