Un bărbat american își ajută semenii nevoiași într-un mod inedit

Bărbatul ajută oamenii nevoiași Foto: Facebook It's from the Sole

Un bărbat din Statele Unite a hotărât în urmă cu trei ani să îi ajute pe cei foarte săraci din orașul în care locuiește, așa că a dăruit peste 5000 de perechi de încălțăminte oamenilor fără adăpost.

Andre McDonnell are 40 de ani și locuiește în New York, iar în urmă cu trei ani, a observat la un meci de baschet o persoană fără adăpost care nu avea nimic în picioare. La momentul respectiv, primul său gând a fost să îi dăruiască propria încălțăminte.

„În timp ce mă îndepărtam, simțeam pământul gol sub picioarele mele și m-am gândit că trebuie să fac mai mult de atât. Mereu am fost genul de om care nu a dat bani celor înfometați, ci mai degrabă le-a luat de mâncare. Este un sentiment minunat să văd pe cineva încălțat în pantofii pe care tocmai i-am dat”, își amintește Andre.

De la acel moment și până în prezent, Andre s-a implicat foarte mult în a ajuta și alte persoane nevoiașe, așa că a cerut ajutorul și altor oameni dispuși să îl sprijine. Americanul primește încălțămintea prin donații, o curăță și o repară, apoi o duce oamenilor săraci.

Bărbatul cheltuie aproximativ 60 de dolari pe săptămână numai pentru a spăla încălțămintea primită din donații. El și-a creat și un obicei din a face o fotografie cu toți cei cărora le dăruiește câte o pereche de încălțăminte, astfel cei care au donat pot vedea exact unde a ajuns perechea lor deja folosită.

Pentru că a văzut că are succes inițiativa sa, Andre a înființat o organizație de binefacere, pe care a numit-o „It’s from the Sole” și a extins activitatea și în orașele Philadelphia și Paris. În ultima perioadă, nu mai oferă doar încălțăminte, ci și mâncare sau îmbrăcăminte, iar bucuria celor care sunt ajutați este astfel mult mai mare.

Pe pagina sa de Facebook, cei interesați pot să îl ajute în demersul său de a oferi o viață mai bună oamenilor nevoiași.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.